be grounded seminar specia tango tangent

Being grounded – seminar intensiv de tango

De marți, 2 aprilie 2024, TangoTangent vă invită la seminarul special INTENSIV - BEing GROUNDED - The way to build your TANGO, marțea de la 19.00 la 21.00 cu Daniel Măndiță și Amalia Iscu!

Grounding, legătura cu solul, este felul în care fundamentăm dansul, este ceea ce ne dă libertatea de mișcare, posibilitatea de comunicare, abilitatea de a păstra axa și capacitatea de reacție muzicală. În 4 sesiuni intensive, de câte 2 ore fiecare, vom lucra exerciții practice individuale și în cuplu care stimulează conștientizarea acestei abilități esențiale pentru toți dansatorii de tango argentinian. Vom urmări în structuri noi și creative, aplicarea ideii de grounding folosind tehnicile principale din tango

1. Senzația propriului corp: care este senzația de „împământare”? Greutatea propriului corp. Greutatea celuilalt. Exerciții individuale de dans. Aplicații în tango. Sacade pentru dansul social. Boleo practic generat de grounding.

2. Stabilitatea pasului: greutate pe un picior vs greutate distribuită. Cum lucrăm cu piciorul încărcat cu greutate. Exerciții individuale și în cuplu. Planeo, soltada, ornamente și boleo.

3. Articulații: folosirea diferențiată a articulațiilor. Articulațiile din axă vs articulații de pe partea fără greutate. Presiune și reacție către sol. Conexiunea cu podeaua și corpul ușor. Gancho, axa și volcada.

4. Densitatea dansului: păstrarea nivelului pe durata unei fraze. Păstrarea nivelului în timpul accelerărilor. Soltada și boleo în tangoul modern

Program: Marțea de la 19.00 la 21.00, timp de 4 săptămâni (8 ore)

Participare: 4 seminarii = 300 RON sau 85 Ron/sesiune de 2 ore

Info la 0721 284428