Tango este arta de a duce la bun sfarsit...un lucru complex, complicat, cu femei diferite

Pana la urma, a vorbi despre tango înseamnă de fapt a vorbi despre seductie.

Un lucru trebuie precizat de la bun inceput: talentul meu in ceea ce privește dansul are drept echivalent ancora Titanicului. In acest sens trebuie citite si intelese gandurile pe care mi le-am notat pe telefonul mobil in timpul primei Milonga la care am participat in viața mea. Ieri, de Sf. Andrei.

Din primul moment in care am intrat mi-am propus un singur lucru: sa ii urmăresc doar pe cei care NU danseaza foarte bine tango, ca sa ii pot urmari cat de cat in mod rational si sa pot invata cate ceva... Unul din primele lucruri de care mi-am dat seama privind ringul de dans a fost ca tango nu e un dans. La naiba! E mai mult.

Noi vom invata la scoala cum sa scoatem tango din noi, la lumina. Problema este daca il avem in noi...Pana la urma, a vorbi despre tango înseamnă de fapt a vorbi despre seductie. Si, de fapt, așa cum a vorbi despre seductie este complet aiurea (a seduce, inseamna a face, nu a vorbi despre...), la fel de aiurea este de a vorbi despre tango. Dar, in momentul asta, ma vad obligat a ma rezuma la vorbit si nu la facut...:)

In egala masura, este vorba despre respect. Nu poti dansa asa ceva cat timp nu il respecti total pe celalalt. Un alt lucru pe care l-am inteles (zic eu!) privind oamenii de pe ring a fost ca barbatul trebuie sa stie foarte bine ceea ce vrea. Si ca trebuie sa stie foarte bine cum sa comunice femeii acest lucru. In egala masura, cei de pe scena mi-au aratat ca tangoul este un dans care presupune tupeu si pasiune. Nu ai tupeu si pasiune, nu dansezi tango. Poti incerca, dar nu va fi tango, va fi altceva-sah, ping-pong, popice... Foarte ok si astea, dar... Nu tango.

Revenind la milonga de aseara, trebuie recunosc faptul ca este prima data cand intru intr-o sala plina de femei superbe si ma uit cum se misca barbatii! Si am facut asta pret de vreo trei ore!!! M-am prins aseara ca tango este arta de a duce la bun sfarsit...un lucru complex, complicat, cu femei diferite. E un test de incercare a puterii barbatului. In egala masura este un test de incercare al femeii - este un dans al femeii inteligente, puternice si pasionale. Altceva ce am invatat aseara: in interiorul spatiului creat barbat prin miscarile sale, femeia se poate manifesta, aratand cine este si ce isi doreste. Este de datoria barbatului sa creeze un spatiu potrivit, necesar femeii cu care danseaza. Pentru aceasta, el trebuie sa o inteleaga. Hmmmmm...

Un lucru care nu mi se pare fair-play deloc: in timpul dansului, barbatul alege dansul/miscarile, le transmite partenerei, ii creeaza spatiul necesar si in tot timpul asta, mai trebuie sa si danseze! Pai nu e corect deloc! 🙂 Sunt curios despre un lucru: daca avem acelasi cantec de doua ori-un barbat va face aceleasi (aproape) miscari? Daca pe acelasi cantec un barbat danseaza cu doua femei diferite, vor fi miscari (aproape) la fel din partea femeilor sau nu? Probabil ca raspunsurile la toate intrebarile mele vor veni in timp...nu de la cineva anume, ci de la dansul in sine.:)

Simt, dupa aceasta prima milonga, ca in momentul in care tangoul se va fi asezat asa cum trebuie in capul meu, dansul imi va iesi (am stabilit deja ca tango este cu mult mai mult decat un dans, da?). Pentru ca in acel moment INAUNTRUL meu ii va spune corpului ce sa faca. Si cum.

Ceea ce povestesc aici este o milonga privita si inteleasa prin filtrul unui om cu o experienta de peste o ora in arta tango-ului (o ora si 15 minute). Care face pasii cracanati de teama sa nu isi calce partenera pe picioare si care se minuneaza de frumusetea sincronizarii pasilor celor de pe ringul de dans. Care habar nu are ce pas urmeaza sa faca dar este convins ca VA STI, la un moment dat (cel potrivit!) cum sa...

Seara primei milonga o voi pune acolo, undeva, in mine la pastrare. E bine sa pui lucrurile bune si pozitive la pastrare - nu stii niciodata cand iti vor fi folos! Si, una peste alta, raman cu aroma unei seri superbe, aroma unui pahar de vin vechi si nobil pe care inca nu l-am gustat... Dar pe care, cu siguranta, il voi bea, pana la capat!

Erik Teodoru (cursant Tango Loco din 29 nov 2012)

Poți începe imediat să dansezi.

Iată 3 posibilități la îndemână:

  1. Hai la lecții private. Tu alegi înstructorul, împreună alegem tema și facem programul. Programează-te acum!
  2. Fă un grup de 2 sau 4 colegi și hai să facem ore semi-private. Contactează-ne pentru detalii.
  3. Începe să înveți individual sau cu un amic/prieten cu ajutorul lecțiilor online.

Scrie-ne la office@tangotangent.ro sau sună la 0721284428

Gânduri și trăiri de tango

tango-este-intalnirea-cu-tine3

Tangoul este întâlnirea cu tine

Tango-ul nu este un dans pasional! NU înseamnă trandafir roșu în colțul gurii și cămașă roșie de satin (la domnu’) și ochii dați peste cap și mâna dusă dramatic la frunte (la doamna). Căci eu așa credeam… Citeste mai departe
tango-este-intalnirea-cu-tine2

Beauty tip: Tango

Dumnezeule, ce femei frumoase! M-au năucit de-a dreptul când, în urmă cu vreo trei ani, am nimerit prima oară la o milonga. Adică într-un loc unde se dansează tango. Nu știam unde să mă uit mai întâi, fascinată de farmecul dansatoarelor.
Citeste mai departe

tango-este-intalnirea-cu-tine4

Firește, am apelat la trucuri feminine...

De curand povesteam unei prietene ca am inceput sa invat tango si dupa o scurta reactie de entuziasm a adaugat repede: dar nu e cam. . . imoral? I-am raspuns imediat ca nu si. . .
Citește mai departe

tango-este-intalnirea-cu-tine6

Faci liniște în tine

Prima lecţie de trango argentinian fusese o frumoasa experienţă despre comunicare, prietenie şi încredere, o lecţie de eleganţă, de disciplină şi în acelaşi timp de libertate, un fel de a te pierde şi a te regăsi în celalalt.
Citeste mai departe