Feminitate. Curaj si Asumare

Beauty tip: TANGO

Dumnezeule, ce femei frumoase!

M-au năucit de-a dreptul când, în urmă cu vreo trei ani, am nimerit prima oară la o milonga. Adică într-un loc unde se dansează tango. Nu știam unde să mă uit mai întâi, fascinată de farmecul dansatoarelor.

Nu, n-avea nicio legatură cu standardele de plastic ale animatoarelor de club. Nici urmă, acolo, din trista monotonie a colecțiilor de păpuși Barbie pentru care feminitatea se cântărește în kilograme de silicon. Siluete androgine sau voluptuoase, mignone sau statuare, declinau frumusețea în moduri personale, uluitor de diverse. Unicate, nu produse de serie.

Intimidată, m-am gândit o clipă că o fi o chestiune de “selecție”. Că or exista niște criterii estetice impuse din start dansatoarelor de tango. Ideea unor extemporale care să testeze “șarmul” părea totuși cam utopică. Așa că multă vreme am crezut că doar întâmplarea explică densitatea extrordinară de frumusețe pe metrul pătrat al parchetului de dans.

Apoi am început să observ metamorfoze. Șocante. Am văzut rățuște urâțele devenind lebede. În câteva luni, corporatiste țepene, tocilare ochelariste, funcționare acre, casnice greoaie s-au transformat sub ochii mei în femei superbe.

Sigur, primul lucru pe care îl schimbă tangoul e garderoba. Dispar repede taioarele cenușii, fustele lălâi, blugii rigizi. Apar texturile fluide, elastice. Culorile. Rochiile. Și, desigur, pantofii de dans, marele secret și marea slăbiciune a comunității de tango. Tocuri înalte și barete fine. Toate astea sunt suficiente pentru o “schimbare de imagine”.

Transformările de care vă vorbesc eu sunt, însă, mult mai profunde. Nu se schimbă doar hainele, ci și mersul, ținuta, atitudinea, tipul de energie degajat. Nu e vorba de o deghizare, ci, dimpotrivă, de curajul asumării. Nicio cremă-minune, niciun chirurg estetician nu vă pot promite asemenea rezultate. Încercați! https://www.tangotangent.ro/

Miruna Munteanu

8 iunie 2013

Gânduri și trăiri de tango

tango-este-intalnirea-cu-tine3

Tangoul este întâlnirea cu tine

Tango-ul nu este un dans pasional! NU înseamnă trandafir roșu în colțul gurii și cămașă roșie de satin (la domnu’) și ochii dați peste cap și mâna dusă dramatic la frunte (la doamna). Căci eu așa credeam… Citeste mai departe
tango-este-intalnirea-cu-tine6

Faci liniște în tine

Prima lecţie de trango argentinian fusese o frumoasa experienţă despre comunicare, prietenie şi încredere, o lecţie de eleganţă, de disciplină şi în acelaşi timp de libertate, un fel de a te pierde şi a te regăsi în celalalt.
Citeste mai departe

tango-este-intalnirea-cu-tine4

Firește, am apelat la trucuri feminine...

De curand povesteam unei prietene ca am inceput sa invat tango si dupa o scurta reactie de entuziasm a adaugat repede: dar nu e cam. . . imoral? I-am raspuns imediat ca nu si. . .
Citește mai departe

tango-este-intalnirea-cu-tine2

Tangoul are un singur timp: timpul prezent

Am fi fost tentati sa spunem ca tango este o oglinda, dar ne-am fi inselat. Nu este o oglinda, este o sala a oglinzilor, pentru ca iti arata cate un chip al tau in fiecare partener cu care dansezi.
Citește mai departe